Blogga Norrliden!

Norrliden förtjänar tusentals bloggar. Detta är den allra, allra första!

onsdag, augusti 30, 2006

Göran was here!

Det känns ändå som torgets öppnande är en dag för entusiasm, så jag ska bespara er allt för många cyniska kommentarer. Torget är invigt och välsignat i vederbörlig ordning, gott så. Vi får se hur det utvecklas med folkliv och om det verkligen blir det vardagsrum man tänkt sig (komplett med röda “beanie bags” att softa på). BMX-kidsen har i alla fall roligt av ramperna, men basketkorgarna verkar mindre populära. Konstverket av Monika Gora (bönsäckarna alltså) är vackert om aftonen och går att leva med på dagen.

Det regnade idag och festligheterna fick flytta in i Novaskolans gympasal, men vad gjorde det när alla barnen var så där glada som bara barn kan vara - när de får ledigt från lektionerna några timmar. Två systrars bjöd på vacker musik dagen till ära, men vi i publiken hade vissa svårigheter med texten till “Härlig är jorden” (jag föll av redan vid andra versen, förlåt Gunnel!).

Till kvällen kom så Göran Persson med det vackra vädret till Norrliden. Sveriges statsminister på besök, det är faktiskt rätt häftigt. Vi fick veta att familjens första bil ute i Vingåker var en Opel Rekord och hur det gick till när Göran Junior flyttade hemifrån och hade föräldrarna på besök och hembesiktning. (Regel nr ett för politiker: Människor röstar på människor, inte politruker och byråkrater. Var personlig!) På det ideologiska planet hade han en fin betraktelse över solidaritet, att det handlar om att se sig själv i sin nästa, att den sjuke, den svage, den arbetslöse och den ensamme lika gärna kunde vara mig själv. Faktiskt, det kommer bli jag, förr eller senare. (Självklart är detta en skamlös idéstöld från kristendomen, men vi delar gärna med oss...) Resten lämnar jag till de politiska kommentatorerna, Östrans och Barrans kommentarer kan du kanske läsa imorgon här och här.

Och glöm inte, blogga Norrliden! Din stadsdel behöver dig...