Blogga Norrliden!

Norrliden förtjänar tusentals bloggar. Detta är den allra, allra första!

torsdag, januari 03, 2008

Nyårsrapport från fronten

Norrlidens hundar och katter höll sig inne, om de kunde, men resten av stadsdelen verkade vara på fötter själva nyårsaftonen. Bostadsbolagets skyltar om att fyrverkerier var förbjudna inne på gårdarna hade lika mycket verkan som en blöt femöres smällare...

Vissa av Norrlidens invånare som har sin bakgrund i någon av världens krigszoner kunde kanske känna igen sig, det small och blixtrade, gäng av ungdomar och barn smög i buskarna med oklara avsikter, någon som var för full för sitt eget bästa stapplade omkring utan sko på ena foten, blöt och förvirrad i snöslasket.

Raketer är mäktiga och festliga, men jag börjar bli matt på hela fenomenet. Varje år är det samma sak med x antal ungdomar som får sina liv förstörda av slarvig hantering av raketer eller något hemmabygge till bomb. Husdjur skräms halvt från vettet och stadsdelen ser ut som en soptipp på nyårsdagen. Svensk fyllekultur skördar varje år ett antal nya offer för att människor ska ha något att berätta om på bussen högt så alla kan höra hur festligt lyckade de är... Och är det verkligen värt det?

Så börjar det nya året i Norrliden. 2008 skriver vi och hoppas det kan bli året då norra Kalmar blir lika mycket Kalmar som resten av stan. Gott nytt bloggår på er, kära läsare!