Blogga Norrliden!

Norrliden förtjänar tusentals bloggar. Detta är den allra, allra första!

söndag, januari 13, 2008

Made in China

Allt görs i Kina numera, verkar det som. Särskilt här i Kalmar går ju solen upp i öster...

Var igår och tittade i möbelbutikerna bortåt Tyska vägen (som ju egentligen är Norrlidsvägens förlängning) och strötittade i sängklädesavdelningen. Ett påslakan hette China och hade kinesiska tecken med oklar betydelse på sig. Det var gjort i - Bangladesh... Det med japanska motiv var gjort i Lettland, och så vidare och så vidare. I dagens globaliserade värld är platsen ibland helt irrelevant. Kina, Bangladesh, Norrliden, Tyska vägen, vad spelar det för roll?

Samtidigt kommer det oundvikligen en motrörelse till allt detta, jag tittar på lyxiga kaffe- och chokladförpackningar och platsens exklusivitet betonas starkt, bergsluttningar i Kenya och Colombia målas förföriskt upp för min blick för att varan ska förknippas med platsen. Turismindustrin är bland de starkast växande näringsgrenarna i världen, människor intresseras och fascineras av de mest skiftande platser och miljöer, både på det lokala och globala planet.

Så vad för plats är Norrliden? Hur heter det till exempel på Wikipedia? Jo, så här står det: Norrliden, stadsdel i norra Kalmar.

?!

Mer än så måste vi väl ändå kunna säga om Norrliden? Inbjuder härmed alla bloggläsare att bidra till att Norrliden får en någorlunda värdig beskrivning i Wikipedia. Och kanske till fortsatta funderingar om vilken plats på jorden Norrliden egentligen bör vara...