Blogga Norrliden!

Norrliden förtjänar tusentals bloggar. Detta är den allra, allra första!

söndag, september 06, 2009

POSK

Delade ut POSK-blanketter på Två systrars väg idag, strålande solsken och gårdarna var vackra, häftigt att se dom uppifrån från så många olika vinklar (bilder kommer).
POSK står för Partipolitiskt Obundna i Svenska Kyrkan, det handlar om kyrkovalet den 20 september. Kyrkoval i Svenska Kyrkan får man väl tillägga numera..
Hela valapparaten är ju en överdimensionerad historia, så jag kan förstå de personer (två st) som lämnade tillbaka valmaterialet, hövligt men bestämt. Samtidigt är kyrkan en viktig institution i vårt samhälle och i många människor liv. Framförallt är kyrkan ett viktigt verktyg i Guds goda plan för oss, i världen, Sverige och Norrliden. De som bestämmer i kyrkans olika beslutande församlingar spelar roll i hur kyrkan definierar och uppfyller sin uppgift. Det pågår viss debatt om vilka som bör rösta i valet, om de som "bara" betalar sin kyrkoavgift men inte deltar i kyrkans liv ska rösta. Jag tror inte att den kyrka vi har idag är hållbar, att en så stor andel av de som står för den ekonomiska basen för samfundet Svenska Kyrkan inte vet vad som pågår i kyrkan eller är delaktig i det trosliv som måste vara kyrkans huvudsakliga "verksamhet". En kyrka som sätter målet "Alla nöjda" högre än "Gud först", är inte min kyrka i alla fall. Med det sagt så har vi den kyrka vi har, vill du påverka den kyrka vi kommer bli, så rösta gärna och helst efter moget övervägande och det vi i kyrkkretsar kallar bön...