Blogga Norrliden!

Norrliden förtjänar tusentals bloggar. Detta är den allra, allra första!

onsdag, januari 12, 2011

Den farliga religionen

Läste i Svd att stora polispådraget hade ryckt ut efter en misstänkt aktivitet vid en busshållplats, en bön..

Det här är inte ok, att religiösa uttryck skulle ses som en förberedelse till terrorism. Människors rädsla gör det inte legitimt att ta fram de stora kanonerna bara utifall att. Människor med tro ska ha likadana medborgerliga rättigheter och skyldigheter som människor med rädsla. Den muslimske brodern i fallet ovan ska ha en rejäl ursäkt av det statliga våldsmonopolet (läs Polisen) och stöd från oss andra som värdesätter den religiösa friheten i samhället. Ett öppet och fritt offentligt rum för oss alla måste kunna rymma religiösa uttryck (ickevåld naturligtvis förutsatt. Var är annars toleransen?

5 Comments:

Anonymous Anonym said...

Det är väl inte så konstigt folk reagerar när "såna där" ber böner.. Dom har ju själv blandat in sin religion i sitt mördande.

12:14 fm  
Anonymous Jonel said...

Anonym, och det har inte kristna IRA?


Tekniskt och statistiskt sett borde folk reagera oftare på när kristna sätter sig på bussen, men det gör de inte. .. Men så länge folk följer sin TRO snarare än sitt FÖRNUFT, så kommer de här problemen att fortsätta eftersom ingen i världen verkar fatta att risken att dö i ett terrordåd är 10 tusen gånger lägre än risken att dö i en flygolycka.

8:49 fm  
Anonymous Anonym said...

Varför blandar du in kristna i det hela? Alla religioner är skadliga i långa loppet.

8:59 fm  
Blogger Emil said...

Och fram med de gamla vanliga stollarna.. Hur hittar ni såna här poster på obskyra bloggar som min? Och hur hittar ni varandra så ni kan säga mot? Det är egentligen ganska fascinerande, om jag inte vore så hjärtligt trött på att kommentarsfälten på Internet är mer översvämmade än Brisbanes kloaker av samma gamla SverigedemokratHumanisternatugg..

Ursäkta tonen, men det är faktiskt ganska tröttsamt!

10:10 em  
Anonymous Nils S said...

Jo det är konstigt och ofantligt sorgligt när vår polismakt som har till uppgift att skydda människorna i detta landet börjar drabbas av någon form av Terrorist hysteri.
En människa som har lust att be vid en busshållplats har all rätt att göra så utan polisingripanden.
Som Emil så klokt skrev Var är toleransen?
Vill tillägga var är förnuftet?

12:34 fm  

Skicka en kommentar

<< Home