Blogga Norrliden!

Norrliden förtjänar tusentals bloggar. Detta är den allra, allra första!

söndag, december 03, 2006

När Alpha nått Omega

För de som ännu inte märkt av det kan jag upplysa om att det är nytt år nu. Jo alltså, kyrkoåret har precis dragit igång i och med första advent. Medan vi ändå håller på med folkbildning kan vi också säga att veckorna börjar på söndagar och inte måndagar som många tror, eller i alla fall kyrkans vecka. Vad säger oss detta om kristna? Att vi är otåliga. När vi fått smakprov på något, något litet ynka stycke ätbart på en tandpetare, vill vi äta hela måltiden. Nu. Som Jesus säger, vi är som barn: Jag vill ha nu! Inte imorgon eller nästa år.

Varför nu denna utvikning? Jo, Alphakursen på Två Systrars avslutades ikväll, detta firades med buller och bång, och ämnet för kvällen var närmast detta: Vad är en kristen? Hur känner man igen henne/honom? Mitt tips är på otåligheten, det är någon som fått smak på Gud och vill ha mer, men som kämpar med maten. Det går inte snabbt nog, vi är som barn, vi vill ha nu. Gud däremot har all tid i världen, han har tålamod. Också med vår otålighet.


PS. För dig som är otålig på när nästa Alpha-kurs drar igång, så blir det nog inte förr´n till hösten. Men då blir den också ruggigt värd att vänta på.