Blogga Norrliden!

Norrliden förtjänar tusentals bloggar. Detta är den allra, allra första!

onsdag, november 29, 2006

Jul, jul, strålande jul!

Det är alldeles för tidigt att vara överdoserad på julen redan nu, så vänta med allt gnäll på julskyltning, julsånger och julpynt åtminstone fram till trettonhelgen. Eller i alla fall till efter första advent, för på lördag är det julorgie i Norrliden. Dagen börjar med basar kl 13 på Två systrars kapell; lotterier, chokladhjul, kakor, tårta, godis, helgen till ära blir det luthersk matglädje. Själv ser jag fram emot att snurra chokladhjulet mest hela dagen, men eventuella lotterier med broderier får alla ni andra ta hand om...

Denna världsliga fröjd har självklart ett vällovligt syfte som seden bjuder, Individuell Människohjälps arbete i Mellanöstern (tror jag, men nu blev jag lite osäker, något gott var det i alla fall). Efter basaren stillar man ner sig med adventsvesper och ljus tändes och förhoppningsvis faller snön lätt, lätt på marken utanför. På väg till Myran, Två systrars väg 10, knarrar snön under fötterna och det står marshaller utanför Hyresgästföreningens lucia- och julfest. Och säkert sjungs och dansas och äts det långt in på sena kvällen. Precis som julen ska vara.

Nu finns det självklart inga måsten med julen, vi firar ju Guds fria gåva till mänskligheten. Det är helt OK att sitta inne också. Den goda nyheten är att julen kommer till dig i vilket fall, kl 15 går ett luciatåg genom Norrlidens (HSB:s?) gårdar, så håll balkongdörren på glänt och släpp in julglädjen.