Blogga Norrliden!

Norrliden förtjänar tusentals bloggar. Detta är den allra, allra första!

lördag, augusti 25, 2007

Barran visar var skåpet ska stå!

I fredagens Barometern kunde vi läsa att Norrliden egentligen är ett rätt sjysst ställe att leva på. En femtonårig tjej förklarade att hon gillade att bo i "ghettot", att det finns en närhet människor emellan som saknas på annat håll. De intervjuade affärsinnehavare, barn, boende och tecknade faktiskt en något så när verklig bild av Norrliden, inte skönmålning utan landet som det ligger, med brott och otrygghet men också en gemenskap och någon slags egenskap vi kan kalla luftighet.

Och idag såg jag en artikel som bekräftade vad jag alltid misstänkt. Jogging är för mesar, fotboll är för män! Det är vetenskap, inte propaganda, direkt från Högskolan i Kalmar...

KALMAR Att lira lite fotboll med kompisarna upplevs inte bara som mindre jobbigt än en runda i joggningsspåret.
Det är dessutom mycket bättre träning, enligt en ny studie.

Forskarna följde 14 otränade män som spelade fotboll några gånger i veckan under tre månader och jämförde med en annan grupp som löptränade. Resultat: En förkrossande seger för fotbollsamatörerna.
Båda grupperna skakade av sig överflödsfett, men fotbollsspelarna blev av med mer – och tjänade dessutom två kilo muskler medan löparna inte fick några muskler alls.


Och idag möter vi serieledarna i Lindsdal. Håll tummarna!