Blogga Norrliden!

Norrliden förtjänar tusentals bloggar. Detta är den allra, allra första!

söndag, oktober 29, 2006

Ett andligt Seven-Eleven

Ännu en konspirationsteori: Kan söndagsmässans okristligt tidiga startpunkt 09.30 i Två systrars, ha något att göra med att en viss person, vi nämner inga magn, förlåt namn, råkar vara en morgonmänniska? Bara som en förflugen tanke...

I vilket fall så är det ju inte bara då det händer saker i kyrkan, nu ikväll så var det både ungdomar i gasen och mer städade vuxna i kapellet. Jag kan inte svara för vad den yngre generationen sysslade med, men Alphakursen som rullar på söndagskvällarna var som vanligt väldigt fint, men ack så kort. Maten är god, föredraget intressant, tiden flyger iväg och vips så är tiden slut och man hann inte med hälften av de där djupa, levande samtalen som låg och puttrade inom en.

Under veckan är det både morgon- och aftonbön, tisdagskafé, onsdagsmässa, fredagsfrukost och så vidare. Självklart är det inget att slå oss för bröstet för att vi arrangerar massa aktiviteter, som ett annat vuxendagis. Men vi är ruskigt glada i att vara tillsammans och dela liv och tid med Gud och varandra.

Det har talats en del om ett “Folkets hus” i Norrliden, så vitt jag förstår finns det redan. Man kanske föreställer sig att kyrkan bara är till för gudstjänst, och det är helt rätt. Fast då inbegriper gudstjänst hela livet och är ibland något väldigt häftigt och underbart. Andra gånger är det rätt tufft och tar på krafterna. På söndagsmorgonen firar vi gudstjänst, det är som kalas en gång i veckan för något som hela tiden finns där, måndag till söndag, hemma likaväl som i kyrkan. Därför är Två systrars församling något av ett Seven-Eleven i sin affärsidé. Fast vi har bättre fika...

PS. Självklart respekterar jag att det kan behövas ett “Folkets hus” för de som inte delar den kristna tron. Sen kan man väl kanske dela byggnad utan att dela tro?

1 Comments:

Blogger Vi på Kantarellen said...

Härligt med ännu en blogg från "hemifrån". Välkommen till denna konstiga värld.

Mamselamsen/Nybro.

8:13 em  

Skicka en kommentar

<< Home